Hét online woordenboek over seksualiteit
Nynkes sekswoordenboek

Weense oester

De Weense Oester is een liggend standje voor heterostellen en is een beetje gymnastiek voor een vrouw. Voor mannen én vrouwen voelt het heel aangenaam door de diepe penetratie. Waarom het standje zo heet, is niet helemaal duidelijk. ‘Oester’ is net als ‘mossel’ een andere benaming voor vagina. De schelpvorm lijkt er een beetje op. Waar het ‘Weens’ vandaan komt, geen idee.

Hoe doe je de Weense oester?

De vrouw ligt op haar rug, benen omhoog, voeten in zijn nek. Je kunt je voeten ook kruisen achter zijn nek of tegen zijn borstbeen aanzetten.

De man ligt bovenop, of eigenlijk: tegen haar schaamstreek aan. Hij komt makkelijk naar binnen en voelt stimulerende wrijving. Je kunt je vasthouden aan haar benen, haar enkels of je handen steunen op de ondergrond.

Het meisje ligt wat acrobatisch, maar ze voelt zijn stoten goed. Hoe meer ze zich ‘dubbelvouwt’, hoe dieper hij komt en hoe intenser jullie de penetratie zullen voelen. Het leuke is, dat jullie elkaar kunnen aankijken en als je heel lenig bent, elkaar kunt zoenen.

Wil je zwanger worden? Dan kan dit een handig standje zijn. De spermacellen komen diep binnen en leggen een relatief korte afstand af naar de baarmoeder. Of je de Weense oester nu doet om zwanger te worden of omdat je het lekker vindt, jullie zullen er allebei van genieten!

afbeelding door Rama

Weense oester, afbeelding door Rama

tags: