Hét online woordenboek over seksualiteit
Nynkes sekswoordenboek

Vrouwencondoom

Een vrouwencondoom is een condoom dat door vrouwen (of meiden) gedragen wordt. Net als het mannencondoom is het vrouwencondoom een voorbehoedmiddel. Het voorkomt een zwangerschap en het overdragen van soa’s tijdens de seks.

Het formaat van een vrouwencondoom is een stuk groter dan dat van een mannencondoom. Dat komt omdat het condoom in de gehele vagina zit én aan de buitenkant een deel van de schaamlippen bekleedt.

In tegenstelling tot mannencondooms zijn ze er niet in funky kleurtjes, smaken en ribbels. Misschien komt dat nog… Ze zijn mat-wittig van kleur. Niet helemaal doorzichtig omdat het rubber iets dikker is dan een mannencondoom. Je voelt net zoveel van de seks als met een ander condoom.

Vooral in Afrikaanse landen is het vrouwencondoom populair. In Nederland wat minder. Waarschijnlijk omdat vroegere versies ‘ritselden’ of ‘kraakten’ tijdens de seks (de meeste nu niet meer) en mogelijk door het grote formaat (terwijl je je daardoor niet hoeft te laten afschrikken).

Verder is het vrouwencondoom in Nederland wat minder bekend (hoe ziet het eruit? hoe gebruik je het?) en wat minder makkelijk verkrijgbaar dan een mannencondoom. Enkele drogisten (bv. Etos) verkopen ze en online drogisten, condoom-, en sekswinkels. Let weer op het CE-logo om een betrouwbaar condoom te hebben.

Vrouwencondoom