Hét online woordenboek over seksualiteit
Nynkes sekswoordenboek

Vingeren

Vingeren is het met vingers stimuleren van de clitoris en de vagina van een meisje of een vrouw. Als een meisje of vrouw dat bij zichzelf doet, heet het zelfbevrediging. Van vingeren kan een meisje/vrouw klaarkomen. Anaal vingeren bestaat ook. Wist je trouwens dat ‘vingeren’ in het Zweeds klittra heet: een samentrekking van clitoris en glittra, oftewel schitteren. Mooie naam toch. 😉

How to?
Als je vingert, raak je met één of meerdere vingers de clitoris aan. Je kunt dat op allerlei manieren doen en in verschillende tempo’s: op en neer, heen en weer, rondjes draaiend, langzaam, sneller… Voor ieder meisje en iedere vrouw is het verschillend wat ze prettig vindt. Het kan zelfs per dag verschillen. Tijdens het vingeren kun je je vriendin kussen en strelen en haar lieve dingen zeggen. En als je jezelf vingert, vind je het misschien fijn om aan mooie mannen of vrouwen te denken, een sexy film te kijken, naar mooie muziek te luisteren of door vooral te letten op het gevoel van de aanrakingen en het gevoel in je onderlijf. Allemaal om een beetje in de mood te komen én te blijven.

Handig!
Veel meiden en vrouwen vinden het prettig om zichzelf te vingeren (te masturberen). Het voelt prettig, het is ontspannend en tijdens en erna voel je je fit en lekker. Jezelf vingeren is trouwens helemaal niet raar. Heel veel meiden en vrouwen doen het. Door jezelf te vingeren leer je je lichaam kennen en leer je wat voor jou prettig voelt op seksueel gebied. Dit komt later van pas als je met je vriend of vriendin naar bed gaat. Je kunt dan aangeven wat je prettig en plezierig vindt. Bovendien is het ook in je latere leven een prima manier, ook als je een relatie hebt, om jezelf te ontspannen, de hart- en bloedvaten van zuurstof te voorzien en je lekker te voelen (door de ontspannings- en gelukshormoontjes die vrijkomen).

Ook als je samen aan het manuele spel bent toegekomen, is het handig om daarmee uit te pluizen wat jijzelf of je vriendin lekker vindt. Vingeren kun je als voorspel doen (ook elkaar blijven zoenen en strelen) maar ook tijdens de seks als afwisseling. En wat dacht je van ‘elkaar een handje helpen’?

vingeren

Lees ook:

tags: ,