Hét online woordenboek over seksualiteit
Nynkes sekswoordenboek

Vibrator

Een vibrator is een vibrerende (trillende) kunstpenis en wordt gebruikt als speeltje. Sommige mensen gebruiken hem ook als hulpmiddel om makkelijker klaar te komen, als dit tijdens geslachtsgemeenschap of masturbatie lastig gaat.

Je hebt vibrators voor vaginaal en voor anaal gebruik. Vibrators voor vaginaal gebruik stimuleren het gebied rond de vagina, de clitoris en/of de G-spot. Vibrators voor het anale gebied zijn vooral bedoeld om de prostaat  van mannen te stimuleren. Vrouwen kunnen ze ook gebruiken.

Vibrators zijn er in veel verschillende kleuren, vormen, lengte- en omtrekmaten en materialen (hard plastic en siliconen). In de meeste apparaatjes gaan batterijen, andere laad je op in het stopcontact. De ene vibrator pulseert, de ander roteert (zijn kop, de staaf of eventuele zij-armpjes), de volgende doet het allebei. Van de meeste vib’s kun je de trilsnelheid aanpassen.

Er zijn ook vibrator eitjes op de markt die je op afstand kunt (laten) besturen en vibrators die je met z’n tweeën tijdens de penetratie kunt gebruiken.

Vibrators gebruiken vrouwen en mannen:

  • om seksueel opgewonden te raken
  • om mee te masturberen
  • om (makkelijker) klaar te komen tijdens zelfbevrediging of tijdens het seksspel
  • omdat zij het opwindend vinden om samen of in elkaars bijzijn een vibrator te gebruiken

vibrators