Hét online woordenboek over seksualiteit
Nynkes sekswoordenboek

Squirten

Squirten (spreek uit: skwur-tun) is de benaming voor het spuitend klaarkomen van een vrouw. (Een groot aantal) Vrouwen kunnen, net als mannen, ejaculeren als ze klaarkomen. Dit gebeurt alleen na het stimuleren van de G-spot. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de G-spot en naar squirten.

Geen urine

Als je gaat squirten, voelt het een beetje alsof je moet plassen. Je voelt een soort ‘persdrang’. Het squirtvocht is echter geen pure urine, maar een soort vrouwelijk prostaatvocht. Kliertjes in de plasbuis produceren dit vocht. Het vocht is zo dun als water en is kleurloos of heel licht wit van kleur. Het lijkt vaak meer, maar het volume is enkele milliliters. De geur ruikt een beetje weeïg of helemaal nergens naar. Soms ruik je ook een beetje urine dat in enkele druppels kan meekomen. Wil je zeker zijn dat je niet plast? Ga dan van tevoren even naar de wc.

Eng, prettig en geil?

Veel vrouwen die wel eens gesquirt hebben, vinden het een prettige en intense manier van klaarkomen. Sommige meiden vinden het de eerste keer eng om het vocht te laten gaan. Omdat ze bang zijn te gaan plassen in het bijzijn van hun vriend of vriendin of omdat ze denken dat ze áltijd squirten als ze klaarkomen. Dit is niet zo, dus drukmaken hoeft niet. Bovendien vinden heel veel mannen én vrouwen het bijzonder geil als hun vriendin kan squirten!

Alleen bij stimulatie van de G-spot kan een vrouw spuitend klaarkomen. Dus als je jezelf vingert buiten de vagina of als je seks hebt zonder G-spot-stimulatie, kom je niet spuitend klaar. Met vingeren van je clitoris knopje kun je natuurlijk wél klaarkomen – erg lekker en dan zonder ‘spuiten’.
Hoe dan ook, vocht of geen vocht, geniet er (samen) van!

Lees ook:

tags: ,