Hét online woordenboek over seksualiteit
Sekswoordenboek

Squirten

Squirten (spreek uit: skwur-tun) is de benaming voor het spuitend klaarkomen van een vrouw. (Sommige) Vrouwen kunnen, net als mannen, ejaculeren als ze klaarkomen. Dit gebeurt alleen na het stimuleren van de G-spot. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de G-spot en naar squirten.

Geen urine

Als je gaat squirten, voelt het een beetje alsof je moet plassen. Het squirtvocht is echter geen urine, maar een soort vrouwelijk prostaatvocht. Kliertjes in de plasbuis produceren dit vocht. Het vocht is zo dun als water en is kleurloos of heel licht wit van kleur. Het ruikt een beetje weeïg of helemaal nergens naar. Soms ruik je ook een beetje urine dat in enkele druppels kan meekomen. Wil je zeker zijn dat je niet plast? Ga dan van tevoren even naar de wc.

Eng of prettig?

Veel vrouwen die wel eens gesquirt hebben, vinden het een prettige en intense manier van klaarkomen. Sommige meiden vinden het de eerste keer eng om het vocht te laten gaan. Omdat ze bang zijn te gaan plassen in het bijzijn van hun vriend of vriendin of omdat ze denken dat ze áltijd squirten als ze klaarkomen. Dit is niet zo.

Alleen bij stimulatie van de G-spot kan een vrouw spuitend klaarkomen. Dus als je jezelf vingert of als je seks hebt zonder G-spot-stimulatie kom je niet spuitend klaar. Met vingeren kun je natuurlijk wél clitoraal klaarkomen.

Lees ook:

tags: ,