Hét online woordenboek over seksualiteit
Nynkes sekswoordenboek

Penispomp

Een penispomp of erectiepomp is een attribuut om een erectie tijdelijk te versterken en tijdelijk te behouden. Penispompen kun je gebruiken als seksspeeltje en als een hulpmiddel bij erectieproblemen. Scroll naar beneden voor een plaatje.

Hoe werkt een penispomp?

Penispompen creëren een vacuüm (onderdruk) in een huls waardoor er bloed de piemel ingezogen wordt en deze stijf wordt. Een penispomp heeft een plastic huls die je om de penis (de penisschacht) schuift. Het ‘oppompen’ van de piemel doe je met een soort blaasbalgje dat aan de huls vastzit. Je knijpt met de hand in het balgje (denk maar aan ouderwetse parfumflesjes in films of aan handpompjes voor ballonnen). Door het ‘pompen’ verlaagt de druk in de huls, daardoor wordt bloed de zwellichamen in de penis ingezogen. De penis wordt stijver (en roder). Er zijn trouwens ook penispompen die automatisch oppompen. Kun je je handen vrijhouden. 😉

Met een ventieltje aan de balg kun je lucht laten ontsnappen, zodat de druk weer lager wordt. Hiermee zorg je dat de druk niet te hoog (want pijnlijk!) oploopt en je de huls weer kunt verwijderen.

Waarom gebruik je een penispomp?

  • Als speeltje, omdat je denkt: penis wordt stijver, blijft langer stijf, piemel wordt groter en dikker, opwindend omdat speeltje het werk doet
    • De waarheid: penis is tijdelijk iets stijver dan anders (omdat er sneller meer bloed instroomt), penis blijft alleen langer stijf als je een cockring gebruikt (want anders stroomt het bloed weer terug), piemel wordt niet blijvend groter of dikker! Hooguit tijdelijk (paar minuten tot uur) omdat het bloed de penis flink laat opzwellen. Dit zakt weer weg. Als speeltje kan het leuk zijn om jouw stijfheid door jezelf of door je vriend(in) te manipuleren.
  • Als hulpmiddel: penis wordt stijf of stijver dan normaal en blijft langer stijf
    • De reden: er ontstaat een (hardere) erectie doordat bloed – onder vacuüm in de koker – de peniele zwellichamen vult. De penis blijft langer stijf in combinatie met een penisring (cockring).

LET OP!

Het mag geen pijn gaan doen als je een penispomp gebruikt! Pomp de penispomp dus niet te hard op. Hoe hard je pompt, bepaal je zelf. Zolang het dus maar geen pijn doet.

Te klein?

Ben je bang dat je penis ‘klein’ is en wil je hem vergroten? Daar helpt géén penispomp, penis enlarger of ander middel bij! Accepteer je penislengte; in erectie is bijna iedere penis even lang! Het gaat er (écht!) om wat je met je penis doet, daar heb je geen pomp voor nodig!

Lees ook:

penispomp