Hét online woordenboek over seksualiteit
Nynkes sekswoordenboek

Missionaris standje

Het missionaris standje is een standaard en het meest bekende seksstandje.

De meeste mensen die voor de eerste keer seks met elkaar hebben, doen dat in missionarishouding. Deze positie is prettig omdat je elkaar aan kunt kijken, elkaar kunt zoenen en aanraken en gemakkelijk kunt variëren vanuit dit standje. Bovendien stimuleert dit standje jullie allebei.

Bij het missionaris standje ligt de vrouw vaak op haar rug en de man bovenop. Je kunt dit natuurlijk ook afwisselen. Lesbische en homostellen kunnen het missionaris standje ook prima doen.

De bovenop liggende persoon (vaak de man dus) steunt op zijn handen en spreidt zijn benen een beetje. Hij beweegt zijn bekken heen en weer, een beetje van boven naar beneden. In rondjes kan ook, maar dat is waarschijnlijk minder gevoelig voor jullie beiden.

De onderop liggende persoon legt zijn/haar benen ook een beetje uit elkaar en kan de knieën een beetje optrekken en vasthouden. Je kunt ook je benen strekken. Je kunt stil blijven liggen of mee bewegen.

Je kunt elkaar afwisselen in bovenop en onderop en afwisselen wie het meest beweegt. Test maar gewoon uit wat jullie prettig vinden. Dat kan ook per keer verschillend zijn.

Standje missionaris

tags: