Hét online woordenboek over seksualiteit
z

Zaaddodend middel

Zaaddodende middelen of spermiciden maken spermacellen (zaad) onbeweeglijk. Ze doden zaad dus niet! Zaaddodende middelen zijn er als zalf, pasta, glijmiddel of gel. Zaaddodende middelen zijn géén betrouwbaar anticonceptiemiddel.

Waarom niet betrouwbaar? Omdat de naam onterecht doet vermoeden dat ze zaad (spermacellen) doden (en daarmee zwangerschap voorkomen), ze in combinatie met een ander anticonceptiemiddel moeten worden gebruikt (pessarium, is lastig) én ze niet beschermen tegen soa. Kortom: gebruik als anticonceptiemiddel liever iets anders. Bijvoorbeeld een condoom.

Bron en meer info:
Zoenen

Zoenen of kussen is een gedraging waarbij de lippen op een lichaamsdeel of een voorwerp gedrukt worden. Meestal bedoelen we met zoenen dat de lippen van twee mensen elkaar raken. Wanneer de tongen elkaar raken en met elkaar spelen heet dit tongzoenen.

Lees ook:

tags:

Zwellichaam

Een zwellichaam is het deel van de penis dat ervoor zorgt dat de penis hard en stijf (een erectie) wordt wanneer het zich vult met bloed. Iedere penis heeft drie zwellichamen. In een piemel zitten dus geen botten.

tags: ,