Hét online woordenboek over seksualiteit
n

Naspel

Het naspel is het knuffelen en kussen dat je vaak met elkaar doet na ‘de daad‘.

Je voelt je vaak na de seks een beetje loom en knuffelt daarna nog lekker met elkaar, streelt elkaar en gaat bijvoorbeeld tegen elkaar aan liggen. Met het naspel laat je elkaar weten de seks fijn te hebben gevonden en elkaar lief te vinden en te waarderen.

Het tegenovergestelde van het naspel is het voorspel.

tags:


Neuken

Neuken is de penetratie (het binnendringen) van de penis in de vagina of in de anus. Andere woorden voor neuken zijn geslachtsgemeenschap, met elkaar naar bed gaancoïteren, ‘het’ doen, seks hebben, seksen, de liefde bedrijven en de daad. Vrijen zeggen mensen ook vaak. Dat betekent ook ‘bekroelen’, lees hier meer over vrijen.

Er zijn uiteraard nog véél meer benamingen. Dit lijstje zijn de meest beschaafde, duidelijkste en meest gebruikte benamingen.

tags:


NSFW

NSFW is de afkorting voor Not suitable for work (spreek uit: not-soe-ta-bal-for-wurk) oftewel ‘niet geschikt om op je werk te bekijken‘. NSFW is een filter op websites waarop (onder andere) veel naakt staat. Mensen zetten ook wel eens ‘NSFW’ bij hun berichtjes als ze pikant beeldmateriaal naar elkaar sturen. Zodat ze het bericht ‘niet openlijk openen’ onder werktijd of in de metro. lees verder…

tags: ,