Hét online woordenboek over seksualiteit
m

In de mood

In de mood – of eigenlijk in the mood (spreek uit: in-de-moed) – is zin hebben in seks, opgewonden zijn.

Je spreekt over in de mood komen of in de mood zijn.

tags:


Maagdelijkheid

Maagdelijkheid is hetzelfde als maagd-zijn, oftewel nog geen ervaring hebben met geslachtsgemeenschap. Formeel gezien betekent dat voor jongen dat zijn penis nog nooit in een vagina is geweest en voor een meisje dat haar vagina nog nooit is binnengegaan door een penis. Seks tussen twee mannen en seks tussen twee vrouwen valt dus officieel buiten deze betekenis, een beetje kortzichtig… Homoseksuele mannen en lesbische vrouwen hebben natuurlijk net zo goed een keer in hun leven voor het eerst seks. Je kunt maar één keer je ‘maagdelijkheid verliezen‘: bij de eerste keer dat je seks hebt, je wordt dan ‘ontmaagd‘.

Lees ook:

tags: ,

Maagdenvlies

Het maagdenvlies of hymen is geen vlies, maar een klein, flexibel, ribbelig randje aan het begin van de vagina. Er kan vocht zoals plas, afscheiding, menstruatiebloed en vaginavocht, langs het randje heen. Het randje sluit de vaginaopening dus niet af, zoals een vlies zou doen. (Alleen bij het zéér zeldzame hymen imperforatus vormt het randje één geheel en kan menstruatiebloed niet weg.)

Er zijn veel mythes (onwaarheden) en misverstanden over het maagdenvlies. Wat wist jij nog niet?

lees verder…

tags: ,

Mamading

Het Spaanse woord mamading staat voor een wedstrijd pijpen in Spaanse barren. Jonge meiden pijpen in de bar in korte tijd zoveel mogelijk mannen, in ruil voor gratis drank. De meiden moeten binnen de bepaalde tijd meer mannen pijpen dan hun tegenstandster, om daarmee gedurende hun hele vakantie gratis alcohol te winnen.

Mamading kwam in juli 2014 in de media, nadat een filmpje op internet opdook uit Magaluf, Mallorca.

tags: ,

Masturberen

Masturberen is jezelf seksueel bevredigen. Het heet ook wel soloseks, omdat je vrijt met jezelf. Masturberen geeft de meeste mensen een fijn en ontspannen gevoel, daarom doet bijna iedereen het ook. Je hoeft je er niet voor te schamen.

lees verder…

tags: