Hét online woordenboek over seksualiteit
h

Hangende tuin

De Hangende tuin of De Zwaan is een standje waarbij de ene partner op zijn of haar rug ligt en de andere partner er bovenop, op zijn/haar buik. De onderrug van de onderste persoon rust op het bed of op een stoel. De bovenrug (en je hoofd) hangt over de bed- of stoelrand heen, naar beneden.

lees verder…

tags:

Hepatitis B

Hepatitis B is een zeer besmettelijke soa die ontstekingen aan de lever kan veroorzaken. Hepatitis B komt vaak voor: bij 1 op de 10 mannen die seks heeft met mannen (MSM). De soa wordt veroorzaakt door het hepatitis B-virus.

lees verder…

tags:

Het doen

Hét doen, hét met elkaar doen of gewoon het woordje het… we bedoelen daarmee seks hebben met elkaar.

Het wordt zo cryptisch omschreven omdat het vroeger niet gebruikelijk en niet netjes was om hardop te praten over geslachtsgemeenschap. Sommige mensen vinden dit nog steeds zo en dat is prima. Inmiddels weten de meeste mensen wel wat we met HET bedoelen. Zie neuken.

tags:

Hetero

Een hetero of heteroseksueel is een jongen die of meisje dat op iemand van het andere geslacht valt. Je wordt verliefd en voelt je seksueel aangetrokken tot iemand van het andere geslacht dan jijzelf. Met hetero wordt zowel de geaardheid bedoeld als een persoon (een hetero).

Hetero komt van het Griekse woord heteros dat ‘anders dan het eigene’ of ‘afwijkend’ betekent.

tags: , ,


Holebi

Holebi is de afkorting van homoseksueel, lesbisch en biseksueel en wordt gebruikt om een groepje mensen of de gemeenschap aan te duiden. Tegenwoordig hoor je vaker de term LHBT.

tags: ,

Homo

Een homo of een homofiel is een jongen die op jongens valt (of een man die op mannen valt). Wanneer je als jongen op jongens valt, wordt dat ook homo of homoseksueel genoemd.

In het oud-Grieks betekent homos ‘gelijk’. In het Latijn betekent homo ‘mens’.

tags: ,