Hét online woordenboek over seksualiteit
f

Facesitting

Bij facesitting (spreek uit: fees-sit-ting) gaat iemand op andermans gezicht zitten. Degene die onderop ligt (dus waarop gezeten wordt) vindt dit seksueel opwindend. De zittende persoon kan het natuurlijk ook opwindend vinden.

lees verder…

tags:Faken

Faken (spreek uit: fee-kun, van het Engelse woord fake voor nep) is net doen of je klaarkomt tijdens seks. Er wordt in porno veel gefaket (denk aan al dat geschreeuw en gehijg). Faken bij je vriend(innet)je is nergens voor nodig. Wist je dat de meeste mannen en vrouwen helemaal niet per se klaar hóeven komen om seks lekker te vinden en ervan te genieten? En wist je ook dat 9 van de 10 vrouwen helemaal niet kúnnen klaarkomen tijdens penetratie? Genieten van penetratie en vrijen (dus zonder klaar te komen) kunnen 9 van de 10 vrouwen wél!

lees verder…

tags:

Fallus

Een fallus is een stijve penis. De benaming komt van het Latijnse woord phallus dat ook ‘stijve penis’ betekent. Fallus gebruiken we tegenwoordig als we kunstzinnige uitingen van een erectie bedoelen. Denk bijvoorbeeld aan beelden, theater en schilderingen waarop je een stijve piemel ziet.

tags: ,

Fappen

Fappen is een ander woord voor aftrekken. Het woord zal afgeleid zijn van het geluid dat het snelle bewegen bij aftrekken maakt.

tags: ,Fetisj

Fetisj (spreek uit: fet- tisj, meervoud fetisjen) heeft twee betekenissen, een seksuele en een niet-seksuele betekenis. Op z’n Engels schrijf je fetisj als fetish (meervoud fetishes).

lees verder…

tags: ,