Hét online woordenboek over seksualiteit
d

Daggeren

Daggeren (spreek uit: dekh-uh-run) is een vorm van erotisch dansen waarbij twee danspartners de bewegingen van seks nabootsen.

Bij daggeren tilt een jongen een meisje omhoog zodat ze haar benen gespreid om zijn heupen kan zwaaien. Vervolgens maken ze seksbewegingen door hun onderlichamen van voor naar achter tegen elkaar te bewegen.

Daggeren komt van het Engelse woord dagger dat dolklans oftewel penis betekent.

Lees ook:

tags: ,
Defloratie

Defloratie heeft twee betekenissen die met elkaar te maken hebben: het scheuren van het maagdenvlies en ontmaagding. Vroeger werd gedacht dat bij een ontmaagding een echt vlies, namelijk het maagdenvlies, scheurde. Artsen gebruiken het woord defloratie vooral als ze ‘ontmaagding‘ bedoelen.

tags:

Diafragma

Een diafragma is een ander benaming voor een pessarium.

Overigens heeft het woord diafragma ook een andere medische betekenis: het middenrif (de scheiding van je borst- en buikholte), maar die bedoelen we in de seksuologie meestal niet.


Dildo

Een dildo is een kunstpenis en wordt gebruikt als speeltje. Sommige mensen gebruiken hem ook als hulpmiddel om de vagina op te rekken. Dit doen ze als de huid of spieren daar te strak zijn. Je hebt dildo’s voor vaginaal en voor anaal gebruik. Ze zijn er in verschillende kleuren, lengte- en omtrekmaten en materialen: hard en buigzaam materiaal zoals hard plastic, glas en siliconen.

lees verder…


DILF

DILF of dilf is de Engelse afkorting voor Dad/daddy I’d like to fuck oftewel ‘vader die ik wel zou willen neuken‘. Een DILF is een vader die voor meiden of jonge vrouwen zó aantrekkelijk en sexy is dat ze wel seks met hem zouden willen. Dilf is een slang woord en wordt vooral op internet en in porno gebruikt.

Lees ook:

tags: ,

Dirty talk

Dirty talk (spreek uit: dur-tie tohk), talking dirtysekspraat of geile praat is opwindende of geile woorden zeggen of versturen naar je geliefde. Het kan jullie allebei opwinden en opwarmen. Met dirty talk kunnen jullie elkaar van een afstandje in de mood brengen, elkaar opwarmen door het in elkaars oor te fluisteren, of elkaar extra opwinden door het te zeggen tijdens het neuken.

tags: ,