Hét online woordenboek over seksualiteit
a

Aaien

Aaien is jezelf of elkaar aanraken met je hand of handen. Aaien doe je om aan te geven dat je elkaar lief vindt en elkaar of elkaars lichaam waardeert. Je kunt het ook doen als voorspel of tijdens je vrijpartij.

tags:

Abortus

Een abortus – voluit: abortus (arte) provocatus – is het beëindigen van een zwangerschap. Dit kan (afhankelijk van de duur van de zwangerschap) met een abortuspil of door zuigcurettage.

lees verder…Actief

Actief en passief zijn rollen tijdens seks. Meestal gebruikt als termen bij anale en orale seks, en meestal bij mannen die seks hebben met mannen.

De ‘actieve partij’ is degene die de ander penetreert. Dus de meest bewegende, ‘handelende’, persoon. Een ander woord is top.

‘Actief’ zeg je trouwens ook zo: ‘die persoon is seksueel actief’. Oftewel ‘die persoon oefent seksuele handelingen uit’. Bij zichzelf of met een ander. Meestal bedoel je dan dat diegene seks heeft (vrijt).Afrodisiacum

Een afrodisiacum is een lustopwekkend middel. Dat kan een voorwerp, een drankje of etenswaar zijn. Van oesters wordt bijvoorbeeld gezegd dat je er zin in seks van krijgt.

lees verder…

tags:

Afscheiding

Afscheiding betekent letterlijk ‘dat wat afgescheiden wordt’ oftewel ‘dat wat in of door het lichaam uitgescheiden wordt’. De seksuologische betekenis van afscheiding is: vloeistof die uit de geslachtsdelen (de vagina of de penis) naar buiten komt.

lees verder…

tags:

Afscheiding anus

Wanneer je afscheiding uit de anus hebt, komt er vocht uit de anus naar buiten. Dit kan kleurloos zijn, lichtbruin of gelig. Het vocht kan vrijkomen bij (intensief) sporten, aandrang om te poepen of ‘zomaar’. Je hoeft er geen anale seks voor te hebben gehad, maar klachten kúnnen wel na anale seks ontstaan.

lees verder…

tags: