Hét online woordenboek over seksualiteit
Nynkes sekswoordenboek

Hangende tuin

De Hangende tuin of De Zwaan is een standje waarbij de ene partner op zijn of haar rug ligt en de andere partner er bovenop, op zijn/haar buik. De onderrug van de onderste persoon rust op het bed of op een stoel. De bovenrug (en je hoofd) hangt over de bed- of stoelrand heen, naar beneden.

Knakken

Het zal (op een gegeven moment) niet zo’n prettig standje zijn voor jullie beiden. De rug van de onderste partij ‘knakt’ en het bloed stroomt naar het hoofd. Dat geeft een drukkend gevoel en kan gaan bonzen. De bovenste partij moet veel kracht gebruiken om zijn of haar eigen bovenlichaam, of dat van de ander, omhoog te houden.

Overgave

Mensen doen dit standje vooral, omdat het lijkt alsof de onderste partner ‘vol overgave’ door de ander wordt gepenetreerd. Om het jezelf makkelijker te maken, kun je je armen en je achterhoofd op de grond laten rusten. Blijf niet te lang hangen, zeker niet als je rood aanloopt of een drukkend gevoel op je hoofd krijgt.

Stervende zwaan

Waarom het standje ‘tuin‘ heet is niet duidelijk, het ‘hangende‘ natuurlijk wel. Soms wordt het standje ook ‘De Zwaan‘ genoemd. Misschien wel omdat je net een stervende zwaan uit Het Zwanenmeer lijkt, met je hoofd en bovenlijf achterover en met je armen wijd hangend naar beneden.

tags: