Hét online woordenboek over seksualiteit
Nynkes sekswoordenboek

G-spot

De G-spot (spreek uit: dzjie-spat) of G-plek is een erotisch gevoelig gebied (erogene zone) binnenin de vagina, dat eigenlijk de achterkant is van de clitoris. Vroeger dacht men dat de G-plek een opzichzelfstaand gebiedje in de vaginawand was en er werd veel gediscussieerd of ‘ie nou wel of niet bestond en of iedere vrouw hem heeft. Sinds kort weten we dat het eigenlijk de achterkant is van de clitoris, die je binnenin de vagina kunt voelen. Het gebied is vergelijkbaar is met de prostaat/P-spot bij een man. Ieder meisje of iedere vrouw heeft een G-spot. Waar je de G-spot vindt?

g-spot

De G-spot ligt op zo’n 3-4 cm diepte in de vagina, aan de kant van de buik. De G-plek is een verdikking van de vaginawand en voelt als een beetje ribbelig, zacht en stevig kussentje. Het is enkele centimeters groot en is waarschijnlijk opgebouwd uit klier- en zenuwweefsel. Bij stimulatie zwelt het plekje op en wordt het steeds makkelijker voelbaar. Als je met je vinger(s) ‘kom hier’ bewegingen maakt, voel je het intense, stimulerende, gevoel.

Bestaat die spot?

Er wordt nog steeds onderzoek gedaan naar de ligging en de aanwezigheid van de G-spot. Sommige onderzoekers beweren dat de G-plek niet bestaat, maar dat klopt niet. De G-spot bestaat! Iedere vrouw heeft een G-spot, want iedere vrouw heeft (van binnenin het lichaam) een clitoris (ook als een vrouw besneden is). Het is misschien even zoeken bij jezelf of bij je vriendin, maar als je hem eenmaal hebt gevonden, is het geheid een heerlijk gevoel!

Stimulatie van de G-spot kan met je vingers, een penis, dildo of vibrator. Een meisje/vrouw kan hiervan een intens orgasme krijgen en gaan squirten.

Gräfenberg

De naam G-spot of G-plek komt van Gräfenberg-plek. De Duitse gynaecoloog Ernst Gräfenberg deed voor het eerst onderzoek naar deze erogene zone. Toentertijd dacht men nog dat het een afzonderlijk deel in het lichaam was. Inmiddels weten we dus dat het de clitoris achterkant is, die je via de vagina voelt. Je mag de naam natuurlijk gewoon blijven gebruiken!

Lees ook:

tags: ,