Hét online woordenboek over seksualiteit
Sekswoordenboek

G-spot

De G-spot (spreek uit: dzjie-spat) of G-plek is een erotisch gevoelig gebied (erogene zone) binnenin de vagina. Het gebied is vergelijkbaar is met de prostaat/P-spot bij een man. Niet ieder meisje of iedere vrouw heeft een G-spot.

De G-spot ligt op zo’n 4-5 cm diepte in de vagina, aan de kant van de buik. De G-plek is enkele centimeters groot en is opgebouwd uit klier- en waarschijnlijk zenuwweefsel. De G-spot voelt als een beetje ribbelig, zacht en stevig kussentje, een verdikking van de vaginawand. Bij stimulatie zwelt de plek op en wordt hij steeds beter voelbaar.

Er wordt nog steeds onderzoek gedaan naar de ligging en de aanwezigheid van de G-spot. Sommige onderzoekers beweren dat de G-plek niet bestaat, maar dat klopt niet. De G-spot bestaat! Alleen (b)lijkt niet iedere vrouw een G-spot te hebben. Kun je hem niet bij jezelf of bij je vriendin vinden, dan is dat dus heel normaal!

Stimulatie van de G-spot kan met de vingers, penis, dildo of vibrator. Een meisje/vrouw kan hiervan een intens orgasme krijgen en gaan squirten.

De naam G-spot of G-plek komt van Gräfenberg-plek. De Duitse gynaecoloog Ernst Gräfenberg deed voor het eerst onderzoek naar deze erogene zone.

Lees ook:

g-spot

tags: ,