Hét online woordenboek over seksualiteit
Nynkes sekswoordenboek

Cuckold

Een cuckold (spreek uit: kak-olt) is een onderdanige man die het seksueel opwindend en het goed vindt dat zijn vrouw met één of meer andere mannen seks heeft. Cuckolding of cuckoldry hoort bij BDSM.

De Bull

Bij cuckolding kijkt de mannelijke partner (de cuckold) toe of wordt gedwongen toe te kijken als zijn vrouw (de cuckoldress) met een ander neukt. Het is vernederend, jaloersmakend en vooral opwindend voor hem om zijn vrouw met een ander (de bull) te zien. Bovendien wordt hij vaak door zijn dominante vrouw vernederend toegesproken, gepijnigd en/of vastgebonden tijdens de seks met de ander. Ze vinden het seksspel allebei opwindend.

Soms kijkt de man niet toe, maar wéét hij dat zijn vrouw seks heeft met een ander. Dat vindt hij (en zijn vrouw vaak ook) spannend. Een cuckold heeft in zijn rol nooit seks met zijn vrouw. Dat mag alleen de bull doen.

Seks met een ander en toch samen

Cuckolding is vaak een tijdelijk rollenspel (vandaag wel seks met zijn vrouw, morgen niet want dan is de andere man erbij, etc.), maar er zijn ook stellen waarbij de vrouw alleen nog met de andere man seks heeft. Terwijl ze wel een relatie blijft houden met haar man. Het ene stel heeft evengoed ook samen seks, het andere heeft geen seks (meer) samen. Dan heeft de vrouw alleen seks met de andere man. Beide partners maken daar afspraken over en accepteren dat.

Koekoeksvogel

Waar komt het woord cuckold vandaan? Het komt van cuckoo, oftewel koekoek. Een koekoeksvogel-vrouwtje heeft namelijk seks met de leider van de koekoeksvogels. Na de seks keert ze terug naar haar eigen mannetje waar ze samen de jongen mee grootbrengt. Het aparte is dat de koekoeksleider ook met andere koekoeksvrouwtjes paart en ze bevrucht. De jongen die daaruit voorkomen, worden opgevoed door het vrouwtje en haar mannetje, terwijl het mannetje dus eigenlijk niet hun vader is. Cuckolding tussen mensen heeft dan weer niks met andermans kinderen opvoeden te maken. Wel met het terugkeren naar het ‘nest’ van haar eigen mannetje.

Lees ook: