Hét online woordenboek over seksualiteit
Nynkes sekswoordenboek

Condoom

Een condoom is een voorbehoedmiddel dat je over een stijve penis schuift. Als je seks hebt met condoom om, voorkomt dit dat een meisje zwanger raakt én het voorkomt het overbrengen van soa’s.

Condooms zijn meestal gemaakt van rubber (latex). Ze zijn ook latex-vrij verkrijgbaar voor mensen met een latex-allergie.

Condooms zijn er in verschillende lengte- en breedtematen, diktes en in verschillende kleuren en smaken. Er zijn ook condooms voor vrouwen: vrouwencondooms. Tot slot heb je ook funcondooms, die in grappige vormen gegoten zijn en het daarom leuk doen als cadeautje. Maar ze zijn vaak niet geschikt voor seks en ze zijn niet veilig!

Let voor een veilig condoom op: houdbaarheidsdatum, CE-logo (is een kwaliteitsmarkering) en of de verpakking en het condoom niet gescheurd zijn. De prijs van een condoom hoeft trouwens niets te zeggen over de kwaliteit! Kwalitatief goede condooms – met CE-logo dus – koop je bij online en offline drogisten, supermarkten, tankstations en in condoomautomaten.

Lees ook:

condoom