Hét online woordenboek over seksualiteit
Nynkes sekswoordenboek

Besneden penis

Een besneden penis heeft geen voorhuid meer. De voorhuid is met een kleine operatie verwijderd. De eikel is daardoor ontbloot.

In verschillende religies en culturen worden jongens besneden. Een besneden penis wordt hygiënisch bevonden. Er kan bij een besneden penis namelijk geen vuil meer achter (het randje van) de voorhuid blijven zitten.

Besnijdenissen worden ook gedaan als de voorhuid of het toompje te strak om de eikel zit. Een strakke voorhuid is pijnlijk als de penis gaat groeien als een jongen ouder wordt en bij een erectie. Besnijdenissen worden ook gedaan als de voorhuid niet over de eikel heen geschoven kan worden of als een jongen vaak ontstekingen aan zijn eikel heeft.

Er wordt wel beweerd dat eikels van besneden penissen minder seksueel gevoelig zijn dan van onbesneden piemels. Een besneden eikel zou meer gewend zijn aan wrijving (denk aan het schuren van je onderbroek als je loopt). Het zou dan ook langer duren voordat een jongen met een besneden penis een orgasme krijgt. Dit is alleen nooit wetenschappelijk aangetoond! Eikels van besneden en onbesneden penissen zijn dus in principe even gevoelig.

Meer info:

tags: ,