Hét online woordenboek over seksualiteit
Nynkes sekswoordenboek

Anaaldouche

Een anaaldouche is een hulpmiddel om de anus en het laatste stukje darm te reinigen, waarna schone anale seks mogelijk is. De ‘douche’ vul je met water dat de anus en endeldarm schoonspuit van restjes poep. Een anaaldouche is geen echte douche, maar een blaasbalg of staaf die je anaal inbrengt. Het heet ‘douche’ omdat het de anus reinigt met sproeiend water. Anaaldouches zijn minder schadelijk en werken net zo goed als klysma’s. Jezelf wassen met zeep en een washandje kan ook.

Hoe het werkt

Anaaldouches kun je op een douchekop aansluiten of als ‘los’ hulpmiddel gebruiken. ‘Los’ is het een blaasbalgje met daarop een tuut met gaatjes. Het balgje vul je met water, de tuut breng je anaal in en je knijpt daarna het balgje leeg zodat het water eruit sproeit en de restanten poep verwijdert. Waarschijnlijk vind je het is prettig om jezelf daarna even af te spoelen onder de douche. (Er komt waarschijnlijk niet veel viezigheid, maar meer voor het idee.) Sommige tuutjes van anaaldouches zijn zo ontworpen dat ze behalve reinigen, ook anaal stimuleren.

Anaaldouches zijn te koop bij online en offline seksshops. Een prima en goedkoper alternatief voor een anaaldouche is je anus wassen onder de douche, met water, zeep en een washandje.

Lees ook:

tags: