Hét online woordenboek over seksualiteit
Nynkes sekswoordenboek

Aftrekken

Aftrekken is een handeling waarbij je de penis stevig vasthoudt en met je hand heen en weer gaande bewegingen maakt. Een jongen of man kan dit bij zichzelf doen (jezelf bevredigen of masturberen) en zijn vriend of vriendin kan hem ook ‘met de hand bevredigen’.

Handig!
Veel jongens en mannen vinden het prettig om zichzelf af te trekken. Het voelt prettig, het is ontspannend en tijdens en erna voel je je fit en lekker. Jezelf aftrekken is trouwens helemaal niet raar. Heel veel jongens en mannen doen het. Door jezelf te af te trekken leer je je lichaam kennen en leer je wat voor jou prettig voelt op seksueel gebied. Dit komt later van pas als je met je vriend of vriendin naar bed gaat. Je kunt dan aangeven wat je prettig en plezierig vindt. Bovendien is het goed voor je hart- en bloedvaten, je geestelijke en gemoedstoestand om zo nu en dan ‘de leidingen eens door te smeren’ (hoe maf dat ook – vooral voor partners – mag klinken).

Ook als je samen aan het manuele spel bent toegekomen, is het handig om daarmee uit te pluizen wat jijzelf of je vriend lekker vindt. Aftrekken kun je als voorspel doen (ook elkaar blijven zoenen en strelen) maar ook tijdens de seks als afwisseling. En wat dacht je van ‘elkaar een handje helpen’?

aftrekken

Lees ook:

tags: ,